Best Western Premier Hotel Krautkrämer, Munster

SUPERIOR  - MUNSTER-HILTRUP

BOEK NU

AANVRAAG

HOTEL

RESTAURATIE

VERGADEREN

FEESTEN

GOLF & TENNIS

VAKANTIE

WELLNESS

Wonen & relaxen in Best Western Premier Hotel Krautkrämer, Munster

Iets meer dan 40 jaar geleden werd het hotel geopend. In het begin, natuurlijk, was er een idee, en het Hiltruper meer. Het plan was hier een zwembad te bouwen in de buurt van een hotel. Voor Hans en Elisabeth Krautkramer, die in 1956 van hun geboortestad Bochum naar Munsterland kwamen was dit een echte uitdaging. Met hun restaurant Merkur in Munster en als pachter van het Davert-Jagdhaus in Amelsbüren hadden ze zich reeds een naam gemaakt. Toen schreef men reeds in het gastenboek: "Jullie veroveren Munster".

In plaats van het restaurant "Steiner am See"  ontstond in nog geen 13 maanden en met 1,8 miljoen Duitse Mark, een gastvrije herberg. Op 17 oktober 1968 werd de opening gevierd. Het toenmalige feestmenu was eerder bescheiden. Er waren geen echte aanwijzingen toen dat hier een toprestaurant zou ontstaan. Een 4 gangen menu werd opgediend: Om te beginnen  "een gemengd voorgerecht" , dan een "Hamburgse kreeftensoep met room",  vervolgens een "hertenbiefstuk Baden Baden" en als dessert  een ijsbom "jubilee".

In het begin werd van de architect uit Munster samen met de huisbaas Hans Krautkrämer een huis met 45 bedden gebouwd, met restaurant en twee kegelbanen. Er onstond meteen  vanaf het begin heel grote belandstelling.

Het aantal boekingen was werkelijk hoog. Het bleek dat de gasten hun goede ervaringen verder vertelden en al spoedig moest men nadenken over een eerste vergroting.

Een personeelshuis was de volgende planning, tenslotte waren al snel 65 medewerkers in dienst. De tweede fase van de bouw volgde reeds een paar jaar later met een verdubbeling van de beddencapaciteit.

 Op 30 maart werd de uitbreiding van het huis geopend. De planning voor de uitbreiding was geen gemakkelijke opgave voor de architect want de huisbaas wou niet gewoon een ombouw, maar een gebouw dat ook een geheel vormde. Wolfgang Pohlmann vond de optische oplossing met triple puntdak dat tot op heden het uitzicht van het hotel bepaald.  In totaal had men nu 71 kamers en suites. Steeds weer werden verdere investeringen gemaakt in het hotel en de voorzieningen. Vooral vanaf 2010 werd een nieuw investeringsplan uitgevoerd dat tot 2015 loopt. Zo werden in alle kamers nieuwe gordijnen opgehangen, alle bedden kregen een 22 cm hoog matras om comfortabel te liggen, grote moderne TV-Flatscreens, in de badkamers werden glazen douchewanden gemonteerd, een nieuwe telefooncentrale werd geinstalleerd en de 26 ruime Executive 2 persoonskamers kregen  nieuwe banken en fauteuils. In de zomer van 2012 worden dan nog vier nieuwe 2 persoonskamers in de Executive categorie met  een modern landhuisstijl geopend, zodat er in totaal 75 kamers en suites zijn. Ook deze nieuwe kamers hebben elk een terras en alle faciliteiten voor een ontspannen verblijf in het Hotel "Krautkrämer".

In onze ruime en smaakvol ingerichte rookvrije kamers, de meeste met balkon en uitzicht op het meer, kunt U heerlijk ontspannen.  Naast de uitblik op de natuur hebben  onze gasten moderne kamersfaciliteiten ter beschikking, waaronder een draadloze internetverbinding, telefoon, TV, minibar, kluis, haardroger, enz. om een aangenaam verblijf mogelijk te maken.

In het prachtige "restaurant Krautkrämer" serveren wij uitgebreide landelijke keuken geispireerd van Duitse en mediterrane gerechten, afgerond met een aantal regionale delicatessen. In onze bistro "Tabak & Golf Lounge" serveren wij niet alleen bekende cocktails, mixdrankjes en bier van de tap, maar ook een brede selectie van wijnen uit de hele wereld - dit natuurlijk ook in ons "restaurant Krautkrämer". Onze "Smokers Lounge" aan de hotelingang is de hele dag open. Onze 6 ruime vergaderzalen hebben alle daglicht en bieden plaats voor 5 - 130 personen.

Onze Wellness & Beauty afdeling biedt verschillende massage en beauty behandelingen aan met hoogwaardige producten, naast een groot zwembad en een sauna. De wandeling rondom het meer duurt ongeveer 30 minuten. Gebruik onze fietsen van het hotel voor een mooie fietstoer in de omgeving of verbeter uw handicap op één van de vijf aantrekkelijke golfbanen in de buurt (voor gasten van het hotel met een korting op de greenfee).

 

Wij zijn graag Uw gastheer en verheugen ons op Uw verblijf in het Best Western Premier Hotel Krautkrämer.

^TOP

Best Western Premier

Seehotel Krautkrämer

Zum Hiltruper See 173

48165 Münster

 

Telefoon: +49 (0) 2501-8050

Fax:         +49 (0) 2501-805104

 

E: info@krautkraemer.bestwestern.de

I:  www.krautkraemer.de

Best Western Hotels Central Europe GmbH     -     Best Western Rewards

 

© 2018 Best Western Hotels Central Europe GmbH, All rights reserved. Jedes Best Western® Hotel ist unabhängig und privat geführt